Lunchtip: broodje geitenkaas met abrikoos

Als je regelmatig op leukerecepten.nl komt dan heb je misschien al opgemerkt dat ik een lichte geitenkaasverslaving heb. Ik vind het heerlijk! Vooral door een salade, bij gegrilde groenten of door de pasta en nu heb ik nog iets lekkers ontdekt! Geitenkaas op een broodje. Echt geniaal, want op een gewoon broodje kaas ben ik als foodie al snel uitgekeken.
 
maaslander geitenkaas slider03
broodje geitenkaas sandra 02

Dit lunchgerecht is een heerlijke combinatie van alle smaken op 1 broodje. Zelf neem ik meestal een volkoren of meergranen bol maar een pistoletje of een ciabatta kan natuurlijk ook. De Maaslander geitenkaas vormt de basis van het broodje en is lekker zacht en smeuïg en toegankelijk voor iedereen.De zoute knapperige spek en de zoetzure abrikozensalsa vullen dit perfect aan. Waar wacht je nog op?

 
geitenkaas maaslander

Broodje geitenkaas met spek en abrikozensalsa

LUNCH – 15 MINUTEN – 2 STUKS
 
Ingrediënten
75 gr gewelde abrikozen
1 limoen
Paar takjes koriander
30 ml water
2 (meergranen) broodjes
4 plakken Maaslander geitenkaas
Handje sla
4 plakken ontbijtspek of bacon
 
Bereiding
Snijd de abrikozen met een mes in kleine stukjes. Zet een klein pannetje op het vuur en pers de limoen er boven uit. Voeg het water en de stukjes abrikozen toe en verwarm op laag vuur.
 
geitenkaas svs 01

geitenkaas svs 01

geitenkaas svs 01

Hak de koriander fijn en schep door de abrikozen. Laat de abrikozensalsa 5 min op zacht vuur staan en laat daarna afkoelen. Verhit een koekenpan en bak het spek aan beide kanten krokant en laat daarna uitlekken op een keukenpapiertje.

geitenkaas svs 01

geitenkaas svs 01

geitenkaas svs 01

Snijd het brood doormidden en beleg met de plakken Maaslander geitenkaas. Verdeel de plakken krokante spek er op en leg er een handje sla bovenop. Schep wat van de abrikozensalsa er op en eet smakelijk!

 
Tips:
Houd jij van een pittige bite? Voeg dan een half rood pepertje tegelijkertijd met de koriander toe aan de abrikozen.
 
Wil je graag dit broodje meenemen naar je werk of voor in de trein? Neem dan de abrikozensalsa en de sla apart in een goed afgesloten bakje mee.
 
afsluiting
Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel