3 x barbecue recepten Tex Mex style

Wat geniet ik van het mooie weer de laatste tijd! Ik kon daarom ook niet wachten om de barbecue weer af te stoffen en iets lekkers op de grill te maken. Vlak voor het zonnetje de overhand begon te krijgen ontving ik een pakket van Santa Maria met o.a Tex Mex kruidenmixen, tortilla wraps en sauzen. Goeie timing, want de Tex Mex-keuken kun je prima combineren op de barbecue.

 

bbq
bbq
Tex Mex zegt het eigenlijk al, het is een combinatie van de Texaanse en de Mexicaanse keuken. Het is een van mijn favoriete keukens, vooral vanwege de smaakvolle kruiden en de vele mogelijkheden. Een aantal bekende Tex Mex gerechten zijn burrito’s, taco’s en nacho’s. Maar let op, niet alles in een wrap behoort standaard tot deze keuken. De Tex Mex-keuken onderscheid zich door veel gebruik te maken van o.a. koriander, komijn en chili. Oja, en guacamole mag ook niet ontbreken!
overzicht
Voor mijn Tex Mex barbecue avondje heb ik 3 recepten gemaakt: tortilla burgers, bonensalade met nacho’s en quasadilla’s. Omdat ik de Santa Maria producten al in huis had scheelde dit een hele hoop kruiden en specerijen op mijn boodschappenlijstje. In de Santa Maria taco kruidenmix zit bijvoorbeeld al komijn, oregano en chili. Hierdoor geef je snel en makkelijk een heerlijke smaak aan o.a. de tortilla burger. Door de kruidige gerechten te combineren met bijvoorbeeld romige guacamole, zure room en kaas creëer je een perfecte smaakbalans!

Tortilla burgers

HOOFDGERECHT – 30 MIN + 1 UUR WACHTEN – 4 STUKS
Heerlijke op smaak gebrachte burgers op een tortilla wrap met cheddar en frisse groenten
Tortilla burgers2
Ingrediënten
4 Santa Maria mini tortilla’s
500 gr rundergehakt
1 ei
4 eetlepels paneermeel
1 x Santa Maria taco seasoning mix
4 plakken cheddar kaas
2 tomaten
1 rode ui
100 gr ijsbergsla
Er bij serveren:
125 ml zure room
Guacamole (2 avocado’s + Santa Maria guacamole mix)
Potje Santa Maria taco saus
 
Bereiding
Doe het gehakt in een kom. Meng de seasoning mix kruiden, het ei en paneermeel door het gehakt en kneed met je handen door. Verdeel het gehakt in 4 porties en maak er burgers van, laat ze een uurtje afgedekt rusten in de koelkast.
tortilla burger 1

tortilla burger 1

tortilla burger 1

tortilla burger 1

Verwarm ondertussen de barbecue en snijd de tomaat en rode ui in schijfjes. Leg de mini tortilla’s ongeveer 30 sec op de hete barbecue en leg ze daarna op een bord. Verdeel een beetje sla over de tortilla’s. Bak de hamburgers in ongeveer 10 minuten mooi bruin op de barbecue aan beide kanten. Leg de hamburgers op de sla en leg er meteen een plakje cheddarkaas op zodat deze gaat smelten. Leg de plakjes tomaat en wat ringetjes rode ui er op. Serveer met de verschillende soorten sauzen en dips.

Bonen salade met nacho chips

BIJGERECHT – 20 MINUTEN – 4 TOT 6 PERSONEN
Zet deze salade in het midden van de tafel en iedereen kan een lekker chippie meepikken
Bonen salade met nacho chips2
Ingrediënten
200 gr bruine bonen uit blik
1 zak nacho chips
175 gr witte bonen uit blik (bv cannelinibonen)
1 komkommer
Bosje verse koriander
1 limoen
150 gr maïs uit blik
1 potje salsa dip Santa Maria
 
Bereiding
Laat de bonen uitlekken in een vergiet en doe ze daarna in een kom. Snijd de komkommer in kleine stukjes en schep deze door de bonen. Voeg daarna ook de uitgelekte maïs en het potje salsa dip toe.
bonensalade 01

bonensalade 01

bonensalade 01

bonensalade 01

Om de bonensalade een frisse touch te geven knijp je de limoen uit boven de kom en schep je de fijngehakte koriander er door. Verdeel de nacho chips over de rand van een groot bord en schep de bonensalade in het midden.

Tip: maak je de bonensalade een dag of een paar uur van te voren? Zet de kom dan afgedekt in de koelkast en serveer de chips pas op het moment dat de salade de tafel op gaat.

Quesadilla met kip van de bbq

HOOFDGERECHT – 40 MINUTEN – 4 STUKS
Quasadilla’s van de barbecue gevuld met kruidige kip, paprika en mais
Quesadilla met kip van de bbq
Ingrediënten
2 flinke kipfilets
1 x Santa Maria fajita seasoning mix
8 Santa Maria original soft tortilla’s
2 paprika’s
150 gr maïs
3 eetlepels Santa Maria salsasaus
125 gr geraspte kaas
olie om te bakken
Er bij serveren:
125 ml zure room
Guacamole (2 avocado’s + Santa Maria guacamole mix)
Potje Santa Maria taco saus
 
Bereiding
Bak de kipfilet in een pan of op de barbecue gaar en mooi bruin. Leg de kip daarna op een snijdplank en laat een paar min afkoelen. Trek daarna met een vork de kip in stukjes. Doe de stukjes in een kom en schep de fajita seasoning mix en de salsasaus er door.
quasadilla 01

quasadilla 01

quasadilla 01

quasadilla 01

Laat de maïs uitlekken en snijd de paprika in stukjes en schep ook door de kip. Doe een beetje kaas op een tortilla en verdeel wat van het kipmengsel er op. Dek af met een laagje kaas en een andere tortilla. Leg de quesadilla’s op de barbecue en draai ze na 2 minuten om en bak ook de andere kant licht bruin.

Tip: Zorg er voor dat de barbecue niet te hoog staat anders bestaat de kans dat de quesadilla’s snel te donker worden.
afsluiting
Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel