Borreltip: Aziatische crackers met 3 x snelle dip!

Het is weer bijna weekend dus tijd om te borrelen! En wil je dat op een originele en redelijk verantwoorde manier doen dan heb ik nu de perfecte borreltip voor jou. Dus vergeet die saaie blokjes kaas en worst en ga hip dippen met rijstcrackers, want de Aziatische keuken is helemaal hot op dit moment!
 
mitsuba saus 10
Naast de dipsauzen hebben we ook een goeie cracker nodig om te dippen. De Aziatische Rijstcrackers van Mitsuba zijn hiervoor ideaal, ze zijn dun en krokant en geven een lekkere crunchy bite. Ook zijn ze low fat en bevatten daardoor weinig calorieën wat weer mooi meegenomen is.
 
mitsuba saus 06

mitsuba saus 06

mitsuba saus 06

Misschien heb je de Mitsuba Wasabi en de Black Sesame rijstcrackers wel eens bij de Albert Heijn zien liggen. Sinds kort liggen daar nog 2 nieuwe smaken bij in de schappen: de Sea Salt cracker en de Teriyaki cracker. Genoeg variatie mogelijkheden dus.

 
Tip: voor mensen met een glutenallergie is een borrelmoment soms lastig. Bitterballen, toastjes, kaastengels etc staan op de no-go lijst. Maar de Mitsuba Aziatische Rijstcrackers en de 3 onderstaande dips zijn glutenvrij, dus onbeperkt genieten!
 
mitsuba saus 05 B

Dip 1: mango koriander dip

Deze dip is lekker fris en heeft door de rode peper een iets pittige bite
 
1 mango
½ rode peper, zonder zaadjes
paar takjes koriander
1 limoen, uitgeperst
scheutje water
 
Snijd ongeveer ¼ deel van het vruchtvlees van de mango in kleine blokjes en doe de rest in een keukenmachine. Voeg ook de koriander, rode peper toe en het limoensap toe en mix helemaal fijn. Voeg een scheutje water toe om het mengsel wat minder dik te maken. Doe de dip in een kommetje en meng de blokjes mango er door en verdeel er een aantal over de dip.

Dip 2: cashew dip

Stevige dip van cashewnoten die door de yoghurt ook lekker smeuïg is
170 gr cashewnoten, 15 min geweekt in koud water
Scheutje olijfolie of zonnebloemolie
Paar takjes koriander
3 eetlepel yoghurt
1 eetlepel sojasaus
scheutje water
 
Giet de cashewnoten af en doe ze in de keukenmachine. Maal ze fijn en voeg halverwege de sojasaus, olie en koriander toe. Voeg ook een scheutje water toe zodat het mengsel makkelijker draait. Schep de yoghurt er door en serveer de dip in een leuk schaaltje en garneer met een paar cashewnoten.

Dip3: edamame dip

Deze groene dip van sojabonen en avocado is heerlijk romig en zacht
 
100 gr ongepelde edamame bonen (te koop bij o.a AH en de toko)
1 avocado
1 limoen
2 eetlepels yoghurt
 
Doe het vruchtvlees van de avocado in de keukenmachine. Druk de boontjes die in de edamame peulen zitten er uit met je vingers en voeg ze toe aan de avocado. Pers de limoen er bij uit en mix tot een glad groen mengsel. Schep de yoghurt er door en serveer met een partje limoen of wat edamame boontjes.
 
afsluiting
Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

sMiek 19 augustus 2018 om 20:52

Mango dip gemaakt 😍😍😍 Heerlijk

Marie-José Gloudemans 8 juli 2015 om 15:22

Ik ben erg blij met dit recept, want veel mensen lijnen en hier heb je inderdaad een verantwoorde borrelhap voor ze. Ben groot fan van je recepten! Hartelijke groet, Marie-José