The big Old Amsterdam cheeseburger

 
Ik ben gek op burgers, en dan heb ik het niet over die van de fastfood ketens maar over een zelfgemaakte hamburger met verse ingrediënten op een knapperig broodje. Ik vind een burger niet alleen lekker om te eten maar ook leuk om te maken. Vooral om verschillende ingrediënten en smaken te combineren, want daar draait het allemaal om bij een goeie burger.
 
old amsterdammer 03b

old amsterdammer 05b

old amsterdammer 03b

Een lekker plakje kaas mag natuurlijk niet ontbreken op een cheeseburger, daarom heb ik gekozen voor Old Amsterdam. Deze oude kaas heeft een hartige en rijke smaak die perfect combineert met de spicy jalapeño hamburger en de zoete uiencompote. Een ware smaakexplosie in je mond!

Hoe maak je deze big Old Amsterdam cheeseburger (2 stuks):

 
old amsterdammer 09c
Ingredienten:
2 knapperige broodjes
Handje sla
2 plakken Old Amsterdam kaas
2 gegrilde paprika’s (van de BBQ of uit pot)
2 rode uien
1 eetlepel suiker
scheutje balsamicoazijn
4 plakken ontbijtspek
 
Hamburger:
200 tot 250 gr rundergehakt
1 ei
3 eetlepels paneermeel
Snuf zwarte peper
Snuf milde paprikapoeder
1 eetlepel jalapeño pepers in kleine stukjes
 
Bereiding
Bak het ontbijtspek krokant in een droge pan en laat daarna uitlekken op een stukje keukenpapier. Snijd de rode uien in dunne ringen en bak deze samen met de suiker 1 minuutje in het vet van het ontbijtspek. Blus de uien af met de balsamicoazijn en laat op klein vuur 10 minuten stoven.
 
old amsterdammer 10

old amsterdammer 10

old amsterdammer 10

Meng ondertussen het gehakt met het ei, paneermeel, paprikapoeder en de zwarte peper. Kneed vervolgens ook de stukjes jalapeño peper er door. Vorm 2 mooie burgers van het gehaktmengsel (dit kan met een hamburgerpers of gewoon met je handen). Bak de burgers in ongeveer 8 min een (grill)pan aan beide kanten mooi bruin en gaar van binnen.

 
old amsterdammer 10

old amsterdammer 10

old amsterdammer 10
Snijd de broodjes open en verdeel wat sla en gegrilde paprika er over de onderzijde. Plaats de burger er op. Vouw een plak Old Amsterdam dubbel en leg op de burger. Verdeel vervolgens ook het gebakken spek en de uiencompote er over. Dek af met de bovenzijde van het broodje en eet smakelijk!
PS: deze burger is ook ideaal om te bereiden op de bbq. Let daarom goed op, in de maand juli ontvang je namelijk bij aankoop van een verpakking Old Amsterdam een actiecode waarmee je kans maakt op een Black Bastard BBQ.
 
afsluiting
 
Vind je dit leuk?
9 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Lars Donders 1 september 2017 om 00:32

Super zin om te beginnen, daarna lekker eten...

Gonnie 31 juli 2015 om 18:53

Vandaag de hamburger percies zo klaar gemaakt als de beschtijving aangaf , hij was heerlijk maar de volgende keer gebruik ik geen suiker meer , was zo zoet ! En ook geen gegrilde paprika s uit pot meer, maar verse gegrilde paprika s.