Makkelijk en snel: Italiaanse roerbakpasta met ham

 
Vaak vraag ik aan mensen die ik ontmoet of ze ook regelmatig koken (o.a. om mijn site aan te raden ☺). Vaak krijg ik als antwoord dat ze graag iets lekkers op tafel zetten maar dat moet wel binnen 30 min klaar zijn. De een moet namelijk om 7 uur bij de voetbaltraining zijn en de ander is pas laat thuis van het werk.
Dus er moet snel en makkelijk iets klaar gemaakt worden wat het liefst ook nog iedereen lekker vind. Nou, daarvoor ben je bij LeukeRecepten ook aan het juiste adres.
 
Maggi 05

Maggi 05

Maggi 05

Een goed voorbeeld van zo'n makkelijk en lekker gerecht is de onderstaande Italiaanse roerbakpasta met ham. Je bakt de groente en het vlees een paar minuten in een grote wokpan of hapjespan en voegt daarna water gemengd met de MAGGI roerbakpasta mix toe (hier zit al pasta in dus deze hoeft je niet apart te koken). Na ruim 10 minuutjes is het vocht in de pan veranderd in een romige saus die lekker en mild gekruid is. Het resultaat is een compleet pastagerecht dat binnen 20 minuten op tafel staat. En omdat je maar 1 pan nodig hebt scheelt het je ook nog eens tijd met de afwas!

 

Maggi 09 Recept Italiaanse roerbakpasta met ham

HOOFDGERECHT - 20 MINUTEN - 2 VOLWASSENEN + 2 KIDS
 
Ingrediënten
1 zakje MAGGI roerbakpasta romige kip
200 gr ham blokjes of reepjes
1 courgette, in blokjes
250 gr gegrilde paprika, in stukjes
3 eetlepel pijnboompitten, licht geroosterd
1 (rode) ui, gesnipperd
Paar blaadjes verse basilicum
Olie of boter om in te bakken
 
Bereiding
Verhit een beetje olie of boter in een pan en fruit de ui aan. Voeg de ham toe en bak 2 minuten. Voeg de courgette toe en bak nog 3 minuutjes mee. Voeg de MAGGI roerbakpasta romige kip toe, samen met 550 ml water en roer door.
 
Maggi svs 01

Maggi svs 01

Maggi svs 01

Maggi svs 01

Laat 13 minuten zachtjes koken. Schep op het laatst de gegrilde paprika er door en maak het gerecht af met wat verse basilicum en pijnboompitten.

 
Tip: je kunt de ham ook vervangen door bijvoorbeeld stukjes kip. En de courgette en/of paprika door champignons, bosui of voorgekookte broccoli.
 
afsluiting
 
Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Robin 14 november 2015 om 14:36

Heb zojuist dit gerecht gemaakt voor vanavond.... WoW wat lekker en zeer snel te maken... De gegrilde paprika geeft precies een genoeg zuurtje waardoor het niet één romige bedoeling wordt. Dit recept ga ik zeer zeker vaker eten. En ook erg leuk dat je kunt combineren met ingrediënten. Bedankt!