Peterseliesoep met ei + video

Nu de feestdagen er aan zitten te komen mogen de recepten op mijn site ook wat feestelijker, maar zeker niet moeilijker. Dat bewijst deze peterseliesoep met gepocheerd ei en baconkruimels. Ik weet zeker dat je gasten onder de indruk zullen zijn bij het zien van dit gerecht op de menukaart of bij het serveren ervan. Maar het maken van deze soep is echt niet moeilijk.

 
Als basis gebruik ik MAGGI basis voor groentesoep . Hierdoor breng je de soep makkelijk lekker op smaak. En om de soep wat dikker te maken heb ik een paar aardappels toegevoegd. Je kunt de soep (en de baconkruimels) al een dag van te voren maken zodat je deze tijdens het diner alleen even hoeft op te warmen. Alleen het ei moet voor het serveren nog gepocheerd worden. Dit klinkt chic maar is eigenlijk niets anders dan het koken van een ei zonder schaal. In mijn video van dit recept zie je makkelijk hoe je dit doet.
peterselie soep met ei 2

Recept peterseliesoep met gepocheerd ei

VOORGERECHT – 40 MINUTEN – 10 PORTIES
Ingrediënten
1 ui
1 teentje knoflook
120 gr verse peterselie
500 gr kruimige aardappels
1 pot MAGGI basis voor groentesoep
1,5 liter water
100 ml kookroom
10 plakjes bacon (of ontbijtspek)
Klontje boter om te bakken
10 eieren
Scheutje azijn
Materialen
Staafmixer
Bereiding
Bak de bacon krokant in een droge koekenpan en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Zet een soeppan op het vuur en smelt hierin het klontje boter. Voeg de aardappels toe en de MAGGI basis voor groentesoep en 500 ml water. Kook de aardappels ca 10 minuten.
Breng ondertussen een andere pan met water aan de kook en voeg hier een klein scheutje azijn aan toe. Roer met een lepel in het water tot er een draaikolk ontstaat. Tik een eitje op de rand en laat voorzichtig in het midden van de draaikolk glijden (je kunt het eitje ook eerst in een kommetje kapot tikken en dan in het water laten glijden). Kook het ei ongeveer 3 a 4 minuten. Schep het ei met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Herhaal dit ook met de andere eieren.
Snijd de peterselie grof (bewaar een plukje voor de garnering) en voeg samen met een liter water toe aan de soep en laat nog 5 minuten doorkoken. Pureer de soep glad met een staafmixer. Roer de room door de soep. Kruimel de bacon in kleine stukjes. Schep de soep in borden en leg een gepocheerd ei in het midden. Bestrooi met baconkruimels en garneer met een plukje peterselie.
Tip: voor een vegetarische variant vervang je de bacon door wat croutons of krokant gebakken broodkruimels.
 afsluiting
Vind je dit leuk?
5 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Jo 12 december 2015 om 18:04

Hoi Sandra, Bedankt voor je reactie. Nou, daar had ik dus mooi overheen gelezen. Inmiddels de soep gemaakt (met maar 500 ml.) en verorberd. Man en ikzelf vonden 'm zo ook erg lekker, we houden dan ook van stevige soep :)

Jo 12 december 2015 om 07:06

Ik ga deze soep vandaag maken. In je video en het recept heb je het over 500 ml. water maar bij de ingredienten staat 1,5 liter water. Mis ik iets?

Sandra - LeukeRecepten 12 december 2015 om 16:42

Hoi Jo, Leuk dat je de soep gaat maken. In de eerste zin van de derde alinea staat inderdaad dat er nog een liter water aan de soep moet worden toegevoegd. Dus in totaal 1,5 liter. Eet smakelijk Gr Sandra