Het aspergeseizoen is begonnen! Pasta met asperges en ei

De lente is officieel begonnen! Ik ben niet alleen blij dat het nu warmer weer wordt maar ook dat er asperges verkrijgbaar zijn! Ik ben namelijk echt gek op asperges! Witte asperges worden vaak gegeten in combinatie met ham, ei en aspergesaus. En dat is niet voor niets, want deze klassieke combi is echt geniaal! Om de start van het aspergeseizoen te vieren heb ik een recept bedacht op basis van deze combinatie maar dan in een iets ander jasje.

Asperge tips & tricks

Witte asperges beschouw ik echt als een exclusief ingrediënt, ze worden ook wel het witte goud genoemd. Asperges moeten zorgvuldig bereid worden anders is het zonde, je eet ze immers niet elke dag. Hierbij een aantal handige tips:
  1. De meeste witte asperges moeten nog geschild worden als je ze koopt. Snijd de houtachtige onderkant (ca 2 cm) van de asperges af. Schil ze van boven naar beneden terwijl je ze plat neerlegt en probeer geen stukje te vergeten, anders proef je deze harde schilletjes tijdens het eten.
  2. Er bestaan speciale producten die handig zijn bij het bereiden van asperges zoals: een aspergepan waarbij je ze rechtop in zijn geheel kunt koken; een aspergeschiller om ze snel en makkelijk te schillen;en een aspergetang waarmee je ze mooi kunt serveren (lees snel verder om kans te maken op z’n handige aspergetang!).
  3. Houd voor de asperges een kooktijd van ongeveer 8 tot 10 minuten aan (afhankelijk van de dikte). Zet daarna het vuur uit en laat ze nog een paar min nagaren in het water. Voeg een snufje zout en eventueel een blaadje laurier toe aan het water voor extra smaak.
maggi recept 01

Pasta met asperges, ham en ei in een romige saus

HOOFDGERECHT – 35 MINUTEN - 2 PERSONEN + 2 KIDS
Ingrediënten
2 x MAGGI saus voor asperges
250 gr pasta (bv tagliatelle)
200 gr blokjes of reepjes ham
3 Lente-uitjes
800 gr witte asperges
2 a 3 gekookte eieren
Olie of boter om te bakken
Bereiding
Snijd de laatste 2 cm van de asperges en schil ze goed. Snijd ze in stukken en kook ze 8 min in een pannetje met water en laat ze daarna nog 10 min in het water nagaren.
maggi pasta met asperge 01

maggi pasta met asperge 01

maggi pasta met asperge 01

maggi pasta met asperge 01

Kook de pasta volgens de verpakking gaar. Verhit ondertussen een beetje olie of boter in een pan en bak de ham 3 minuutjes. Snijd de lente-ui in ringetjes en bak een minuutje mee met de ham. Bereid de aspergesaus zoals aangegeven op de verpakking.

maggi pasta met asperge 01

maggi pasta met asperge 01

maggi pasta met asperge 01

maggi pasta met asperge 01
Schep de asperges door de ham en bosui en giet de saus er bij. Serveer de pasta op een bord en schep wat van de asperges met saus er over. Snijd de eieren in partjes en verdeel ze over de pasta, smakelijk!
Tip: Houd je meer van vis, probeer dan eens gerookte zalm
afsluiting
Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Cely Luijten Ducheine 29 mei 2018 om 16:40

Wij zijn echt om, ik maakte eigenlijk nooit asperges klaar. Hoe dom, dit recept met pasta zag er zo lekker uit, ik heb het gemaakt, en deze week vroegen ze er zelf weer om. Wat ik koken dan leuk, zo simpel en toch weer eens iets anders. Ik doe er alleen ook nog wat spekjes door, we vonden het een beetje flauw. Bedankt en ik kijk voortaan voor ideetjes op jullie site. Smakelijk allemaal.

Merle 6 mei 2015 om 12:11

Mijn favoriete gerecht met asperges is eigenlijk heel erg makkelijk maar oh zo lekker. Krieltjes met knoflook en lentje uitjes. asperges met ham, ei, peterselie en de heerlijke aspergesaus van Maggi!

Cok 6 mei 2015 om 11:28

Oooooh ondanks dat ik niet zo'n fan ben van asperges! Ziet dit er geweldig uit, en wil ik zeker proberen!

Willemien 6 mei 2015 om 08:23

Deze variant ga ik zeker een keer maken! Zelf doe ik asperges met zalmfilet of achterham, gebakken aardappeltjes en als afmaker de heerlijke aspergesaus van MAGGI!

Cindy 6 mei 2015 om 07:46

Mijn ultieme gerecht met asperges? Heb ze eerlijk gezegd nog nooit durven bereiden... terwijl ik ze zo lekker vind!!! Zal het toch eens proberen binnenkort; asperges met saus en aardappelpuree!

ingrid de man 6 mei 2015 om 07:27

Heb weinig ervaring met asperges,misschien een lekkere aspergesoep

Marjon 5 mei 2015 om 22:31

Mijn man, ik en onze oudste dochter zijn verzot op asperges. Maar dan wel in een taartvorm! Kipfilet in blokjes kruiden naar smaak, gaar bakken. Filodeeg ontdooien, asperges koken. Mix van slagroom, basilicum en eieren maken. Filodeeg in platte ovenschaal, saus erin, dan eerst de kip en daarna de asperges om en om (kopjes) erop leggen. Bedekken met geraspte geitenkaas en een minuut of 20 in de oven. Dochter gaf aan dat ze geen andere manier van asperges durft te proeven, "want ze zijn zo duur en we eten ze maar zo weinig, dat ik bang ben dat ik ze dan niet lust en dat vind ik dan zonde". Lief grietje. Misschien dat ze het met de hulp van maggi wel aandurft!

Annelies 5 mei 2015 om 20:26

Mijn ultieme recept heb ik bij mijn familie in Noord - Italië gehaald. Daar noemt het 'spargeln mit bozener sauce', in het vlaams is het asperges met Bozener saus. Bozen in een grote, prachtige stad in Noord -Italië, aan de voet van de Dolomieten. De saus wird gemaakt op basis van gekookte eitjes en een soort van mayonaise. Deze saus wordt op de asperges 'geschikt', met parmesaanse kaas bestrooid en daarover stukjes ham gestrooid. Zalig lekker! :-)

Francien 5 mei 2015 om 14:52

Asperges heerlijk met gebakken zalm krieltjes en een heerlijk sausje er over .

lcwijnands 6 mei 2015 om 12:10

heerlijk die saus bij de asperge

Marianne 5 mei 2015 om 14:17

Mijn geheim?? Die moet ik nog creëeren. Ik heb nog werkelijk geen ervaring met asperges hihi. Hopelijk trekt zo'n asperge Maggie pakketje mij over de streep :)

mieke 5 mei 2015 om 13:30

Witte asperges met gerookte zalm, een hardgekookt ei en krieltjes met aspergesaus en/of roomboter. Smullen!

Jorina 5 mei 2015 om 13:10

Mijn ultieme aspergegerecht: risotto met asperges, verschillende paddenstoelen en Parmezaanse kaas.

Ingeborg 4 mei 2015 om 08:07

Witte asperges eten wij altijd met de Hollandaise saus van KNORR. Niet een zakje poeder, maar een klein kartonnen pakje/doosje van 250 ml kant en klare saus. Ik vermoed dat Maggi daar niet tegenop kan. We zijn er zo aan gewend, we gaan elk jaar op zoek naar een paar van die pakjes. De buurtsuper verkoopt ze niet, altijd even bij de slager of groenteman langs. Zij nemen het in de aspergetijd speciaal op in hun assortiment. Sorry, reclame voor KNORR. Verder alles zo naturel mogelijk houden: aardappels gekookt, lamskoteletjes, of kalfsoester. Bij de asperges mag wel een hard gekookt eitje.

Barbara 4 mei 2015 om 06:36

Ik vind asperges met ham, hardgekookte eieren, aspergesaus en gekookte krielaardappeltjes (nog) steeds het lekkerst! Maarrr.........dit recept met tagliatelle ga ik nu zeker ook maken :-)

Alie Kosse 3 mei 2015 om 16:16

Bladerdeeg met zalm en asperges en de saus met de eitjes er apart bij ! Dit vinden wij een heerlijk recept! Kleine pakketjes kan, maar ook een taart is heerlijk!

Lily 3 mei 2015 om 14:33

Asperges 4 minuten koken, gas uit en nog even laten nagaren afhankelijk van de dikte, afgieten, afgietvocht bewaren voor soep. Nieuwe gekookte aardappeltjes erbij, een paar plakken beenham, beetje boter smelten, over de asperges en de aardappeltjes gieten, flink wat versgehakte peterselie erover strooien en garneren met een eitje.

Ellen 3 mei 2015 om 12:00

Vegetarisch: 300 gram in schuine stukjes gesneden asperges met een gesnipperd sjalotje in olijfolie zachtjes bakken , ietsje water erbij en met deksel erop naar wens zacht laten worden . Dan half bakje snoeptomaatjes even mee laten bakken met flinke eetlepel groene pesto. zout en chilivlokken naar smaak toevoegen. Lekker met tagliatelle en gebakken zalm.

Jeanne 3 mei 2015 om 11:25

Asperge tempura is heerlijk bij de chinees! Maar helaas een ramp (en te ongezond) om regelmatig thuis te maken. Thuis het liefst roerbakken met ei, peultjes en zalm. Hierover wat gesmolten boter.... om je vingers bij af te likken!

Nicole 1 mei 2015 om 21:44

Een vriendin van me leerde me het recept van aspergetaart.. Een hoge, hartige taart met asperges, ham, ei in een bladerdeeg omhulsel met een saus om alles bijeen te houden. Verrukkelijk!

sanny 3 mei 2015 om 13:06

Dit lijkt mij een heerlijk recept ga het meteen uit proberen en ga naar de winkel En gaan het zondag eten.

Bianca 1 mei 2015 om 19:43

Ben dol op asperges, maak het met sausje, beenham ei en krieltjes, maar ook met zal.. Dit receptje wordt mijn volgende, dank voor de tip..

anja 1 mei 2015 om 16:17

overheerlijk in een salade. njamnjam

angel 1 mei 2015 om 15:01

Ik heb vorig jaar voor het eerst asperges gegeten met ham een ei krieltjes en boterjus . Het is nu 1 van mijn lievelings gerechten geworden dit jaar gaat ik het voor het eerst zelf maken :) Dus andere recepten zijn altijd welkom

PAULA 1 mei 2015 om 09:02

IK EETHEEL GRAAG ASPERGES MET GEROOKTE ZALM OOK WEL MET HARD GEKOOKTE GEPLETTE EIIEREN EN BEENHAM

Olga 1 mei 2015 om 20:55

Leuk om deze variatie te lezen en leren ip de klassieke beteiding van asperges. Ga t dit weekend gewoon wéér eten...

Aletta 1 mei 2015 om 08:45

In een heerlijk wok recept met cashew noten. Asperges in stukjes, roerbakken in olie naar keuze wat knoflook erbij en de noten. Heerlijk met aardappeltjes uit de oven

elly 1 mei 2015 om 08:08

Ik maak altijd aspergesoep soms met ham en ook met zalm smaakt heerlijk .

Udo 1 mei 2015 om 05:49

Om te voorkomen dat de waardevolle vitaminen en mineralen in het kookwater verdwijnen kan je de geschilde asperges ook wokken, lekker met witte wijn en een beetje citroen. Heerlijk met een stukje kabeljauw en nieuwe aardappelen, natuurlijk ook in de schil gekookt.

Anita H. 30 april 2015 om 22:20

Ik ken niet zoveel gerechten met asperges, dus moeilijk om iets te bombarderen tot "ultiem gerecht". Maar ik weet wel dat ik asperges heerlijk vind in combi met gekookt ei en / of gerookte zalm. En aspergesoep vind ik ook overheerlijk.

tanja 30 april 2015 om 20:56

Asperges met roomsaus en stukjes ham Door de saus.

ben 30 april 2015 om 19:54

Blokjes gekookte aardappelen stukjes asperges wat room ei en dan heb je een heerlijke salade

Astrid 30 april 2015 om 17:58

Bij ons thuis is mijn man de kok! Ik weet niet hoe hij het maakt, maar in elk geval op de klassieke manier, met een gekookt eitje, heerlijke beenham en lekkere saus, smullen!!! Dit recept ga ik hem ook zeker onder zijn neus houden! ;-)

bianca 30 april 2015 om 15:33

Ik heb nog nooit asperges klaargemaakt, maar vind ze wel superlekker. Dit is dan een mooie kans om het te doen

Til 30 april 2015 om 15:13

Heerlijk met ham, ei en aspergesaus. En natuurlijk krieltjes erbij!

Ellen 30 april 2015 om 15:11

Dit gerecht ziet er heerlijk uit, die ga ik binnenkort proberen! Asperge soep is ook erg lekker!

LOES 30 april 2015 om 14:50

Wij koken de asperges en dan op het bord, daar naast grilled mijn man de ham en kookt hij een eitje per persoon. Daar maakt hij schijfjes of partjes van en legt alles netjes op de borden. Gekookte aardappeltjes erbij, en smullen maar, is behalve de koolhydraden ook erg caloriearm en goed te eten als je op dieet bent. Wij gebruiken er geen sauzen bij...

Lily 30 april 2015 om 17:22

Helemaal mee eens, daar zijn geen sauzen bij nodig... Klontjes gesmolten boter, verse peterselie, eitje, ham, nieuwe aardappeltjes en het maaltje Is perfect. Jammer Maggi, die calorietjes kunnen we hierbij goed missen.

ingrid 30 april 2015 om 14:46

De lekkerste asperges maakt mijn vader. Eigelijk gewoon heel simpel. Beetje saus en een eitje. De manier waarop hij ze maakt zijn ze altijd lekker! Ik kook ze dus nooit zelf maar zorg dat ik in deze tijd van het jaar vaak bij me ouders eet. Ik gun hem zo'n pakketje!

roos 30 april 2015 om 14:44

Mijn ultieme asperge gerecht is heel simpel: Witte geschilde asperges gewokt met peper en zout en evt. een rood pepertje gebakken nieuwe aardappeltjes en een lekker stukje vlees. Super simpel maar erg lekker

Rina 30 april 2015 om 14:36

Op de gebruikelijke manier de asperges klaar maken. In de saus doen wij ei en dan zalm.