Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kerstrecepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Zalm in bladerdeeg
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • **

Heerlijke zalm in een krokant jasje van bladerdeeg uit de oven met een vulling van pesto

Aubergine schnitzels
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2-3 personen
  • **

Vegetarisch recept voor plakken aubergine in een krokant jasje geserveerd met zoete aardappelpuree en tomaatjes

Italiaans voorgerecht in een glaasje
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

Dit voorgerecht met tomaat, mozzarella en rauwe ham is past perfect bij een Italiaans diner

Makkelijke chocolade mousse
  • Nagerecht
  • 30 min + 3 uur opstijven
  • 4 stuks
  • *

Voor dit makkelijke basisrecept voor luchtige chocolademousse heb je maar 4 ingrediënten nodig

Salade met carpaccio en truffeldressing
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Met deze feestelijke en snelle carpaccio salade tover je een instant smile tevoorschijn bij je tafelgenoten!

Mini kerst quiches
  • Hapjes
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 8 stuks
  • **

Bovenop deze mini Kerst quiches gevuld met tomaatjes, rucola en rauwe ham zitten feestelijke sterren van bladerdeeg.

Poffertjes sandwiches met ijs
  • Nagerecht
  • 25 min
  • 12 stuks
  • *

Dit feestelijke toetje valt vast bij alle kinderen in de smaak na het kerstdiner

Panna cotta met frambozen in een glaasje
  • Nagerecht
  • 45 min + 1 nacht opstijven
  • 4 stuks
  • **

Dit dessert bereid je makkelijk een dag van te voren en maak je zeker indruk mee

Eendenborst met cranberry compote
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Eendenborst combineert heerlijk met de friszoete cranberry compote en geroosterde aardappeltjes uit de oven

Coquilles met zoete aardappelpuree
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Dit voorgerecht voor Kerst is een heerlijke combi van smeuïge puree met een frisse sint jacobsschelp

Feestelijke crème brûlée met besjes
  • Nagerecht
  • 50 min + 3 uur wachten
  • 6 stuks
  • **

Deze zoete smaak van vanille en de friszure smaak van de besjes combineren perfect in dit kerstdessert

Zalm in filodeeg
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min
  • 5 stuks
  • **

Dat zalm en spinazie perfect combineren is geen geheim, en al helemaal in dit knapperige pakketje van filodeeg. Ook leuk om te serveren met kerst of een etentje.

Kipcocktail met sinaasappel
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Feestelijk maar toch heel simpel voorgerecht van gerookte kip met sinaasappel en een kerrie dressing in een glaasje

Kerststol muffins
  • Bakrecept
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 12 stuks
  • **

Eens iets anders dan een kerststol bij het kerstontbijt? Maak dan deze muffins met rozijnen en spijs

Crepe Suzette
  • Nagerecht
  • 45 min
  • 6 stuks
  • **

Een spectaculair toetje van dunne pannenkoekjes in sinaasappel eventueel geflambeerd met Grand Marnier

Snelle cranberry compote
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 6 personen
  • *

Deze bekende saus van cranberries mag niet ontbreken bij het kerstdiner en is binnen 20 minuten klaar

Bruschetta’s met biefstuk
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 6 stuks
  • *

Een heerlijk hapje of voorgerecht van knapperige broodjes met plakjes biefstuk en Parmezaanse kaas om het diner mee te beginnen of te borrelen

Coq au vin
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 45 min
  • 4 personen
  • **

Dit is een klassiek Frans recept met kip en groenten in een heerlijke wijnsaus

Tony chocolonely karamel zeezout mousse
  • Nagerecht
  • 20 min + 4 uur opstijven
  • 4 personen
  • **

Deze chocolademousse maak je met maar 3 ingrediënten en is een heerlijk luchtig toetje.

Mini tarte tatin met mango
  • Nagerecht
  • 30 min + 25 oventijd
  • 4 stuks
  • ***

Deze taartjes met fruit worden op de kop gebakken en zijn heerlijk met een bolletje ijs en/of slagroom

Stoofperen cake
  • Nagerecht
  • 20 min + 1 uur oventijd
  • 12 plakken
  • **

Hoe bijzonder en mooi is deze cake met kaneel en stoofperen!

Bladerdeeg sterren met bieten en geitenkaas
  • Hapjes
  • 15 min + 20 oventijd
  • 12 hapjes
  • **

Deze sterhapjes met biet, geitenkaas en tijm zijn supergezellig tijdens de feestdagen.

Witlof uit de oven met brie en cranberry
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Dit bijgerecht is erg lekker voor bij het kerstdiner. De brie smelt heerlijk over de witlof en de cranberry’s geven een zoet-zure smaak.

Kip met cranberry uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 30 oventijd + 30 marineren
  • 2 personen
  • **

Deze kip is gemarineerd met balsamicoazijn, sinaasappel en cranberry voor een heerlijk hoofdgerecht tijdens het Kerstdiner.

Bladerdeegsterren met ananas en kokos
  • Nagerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 8 stuks
  • **

Sluit het kerstdiner in stijl af met deze krokante sterren met ananas, bolletje ijs en kokos

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×