Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Aardappel kroketjes met amandelkorst

  • Bijgerecht
  • 40 min + 1 uur opstijven
  • 15 stuks
  • ***

Deze romige aardappel kroketjes met een krokante korst van panko en amandelen, zijn een heerlijk bijgerecht tijdens het kerstdiner.

Mini brioche broodpudding

  • Lunch
  • 15 min + 20 oventijd
  • 6 stuk
  • *

Deze mini broodpuddinkjes met kersen en kokos zijn heerlijk bij het kerstontbijt of kerstbrunch.

Hartige strudel met kalkoen

  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 20 oventijd
  • 4 stuks
  • **

Kalkoen en paddenstoelen in een knapperig jasje van filodeeg, heerlijk voor tijdens Kerst

Peer met geitenkaas uit de oven

  • Voorgerecht
  • 10 min + 12 oventijd
  • 8 stuks
  • *

Heerlijke warme zoete peertjes met zachte geitenkaas uit de oven

Mini tarte tatin met appel

  • Nagerecht
  • 30 min + 25 oventijd
  • 4 stuks
  • ***

Deze taartjes met fruit worden op de kop gebakken en zijn heerlijk met een bolletje ijs en/of slagroom

Mini gehaktbroodjes met aardappeltoef

  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 oventijd
  • 10 stuks
  • **

Deze feestelijke kleine meatloafs maak je in een muffinvorm en serveer je met een toef aardappelpuree

Kerst scones met cranberry

  • Ontbijt
  • 15 min + 12 oventijd
  • 12 stuks
  • **

Voor een feestelijk kerstontbijt zijn deze scones in de vorm van sterren helemaal perfect. De vulling van cranberry’s en de topping van witte chocolade maken de scones extra geschikt voor Kerst.

Gepofte biet met geitenkaas

  • Voorgerecht
  • 15 min + 75 oventijd
  • 4 stuks
  • *

Een heerlijk en feestelijk bijgerecht of voorgerechtje van rode bieten met zachte geitenkaas en tijm.

Varkenshaas met spek en appel

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Makkelijk kerstrecept van malse varkenshaas in een krokant jasje van spek met appel uit de oven

Mini melanzane parmigiana

  • Voorgerecht
  • 30 min + 10 oventijd + 20 min wachten
  • 4 stuks
  • **

Een heerlijk voorgerechtje op basis van aubergine, mozzarella en tomatensaus

Warme chocolademelk met speculaas

  • Lunch
  • 10 min
  • 2-3 koppen
  • *

Warm jezelf op met deze chocolademelk gemaakt van echte chocolade en een vleugje speculaas

Witlofstamppot met appel

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke winterse stamppot met gebakken spekjes en zoete appel

Speculaaswafels

  • Gebak en taart
  • 40 min
  • 10 wafels
  • **

Geef een lekkere twist aan je wafels met gemalen speculaas en kruiden

Kerstkrans van cocktail worstjes

  • Lunch
  • 40 min
  • 1 krans
  • **

Hoe leuk staat dit op de kerst tafel? Deze krans van bladerdeeghapjes, gevuld met cocktailworstjes is perfect als lunch of hapje tijdens de feestdagen.

Hartige aardappelwafels

  • Bijgerecht
  • 35 min
  • 7 stuks
  • **

Maak van je gerecht een echt kunstwerkje met deze smeuïge aardappelwafels als bijgerecht

Kabeljauw ovenschotel met kerrie

  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 20 oventijd
  • 2 personen
  • **

Vis op een bedje van aardappels en groenten in een romige kerriesaus

Bloemkool Beignets

  • Hapjes
  • 25 min
  • 4 porties
  • **

Deze krokante bloemkool hapjes met frisse yoghurtsaus zijn heerlijk als snack of bij de borrel.

Gegratineerde groene asperges

  • Bijgerecht
  • 20 min + 5 min gratineren
  • 3 personen
  • *

Een heerlijk bijgerecht voor het kerstmenu dat heerlijk smaakt bij een stukje vlees of vis

Pizza met mosselen

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 15 oventijd
  • 2 stuks
  • **

Dol op mosselen? Probeer deze heerlijke pizza met gedroogde tomaatjes en zeevruchten eens!

Sinterklaas pepernotentaart

  • Gebak en taart
  • 30 min + 60 oventijd + afkoelen
  • 12 personen
  • **

Deze luchtige taart met een smeuïge vulling en topping van Speculoos is echt een eyecatcher

Portobello met pompoen risotto

  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 5 gratineren
  • 6 stuks
  • **

Een heerlijk herfstrecept van gevulde grote champignons met een romige risotto met pompoen

Mini zuurkooltaartjes

  • Lunch
  • 25 min + 25 oventijd
  • 6 stuks
  • **

Kleine hartige taartjes met zuurkool en rookworst, een heerlijke winterse combi.

Frittata met broccoli

  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 35 oventijd
  • 3 personen
  • *

Een ideale manier om restjes mee op te maken of om groenten in te verstoppen.

Rode bieten spread

  • Hapjes
  • 10 min
  • 1 kommetje
  • *

De rode bieten spread met geitenkaas is een heerlijke spread voor op bruschetta, de boterham of voor op de borrelplank.

Toast met zalm en avocado spread

  • Ontbijt
  • 15 min
  • 3 porties
  • **

Deze romige avocadospread is een heerlijke combinatie met zalm en knapperige komkommer rolletjes. Helemaal geschikt als ontbijt, lunch of als feestelijk voorgerecht.

1 2 3 ... 77 Volgende Alles weergeven

kerstrecepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Aardappel kroketjes met amandelkorst
Mini brioche broodpudding
Hartige strudel met kalkoen
Peer met geitenkaas uit de oven
Mini tarte tatin met appel