Tofu spiesjes met groenten

Dacht jij dat een vegan BBQ ingewikkeld was? Met deze pittige tofu spiesjes met groenten is het allesbehalve saai. 100% plantaardig, voedzaam en ontzettend smaakvol, daar scoor je punten mee!

Bijgerecht 20 min + 15 min rusttijd

ingrediënten

voor 12 spiesjes

Benodigdheden:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Haal de tofu uit de verpakking en druk het vocht er goed uit. Snijd daarna in blokjes en doe ze in een kom.

  2. Meng de tomatenpuree met sambal, sojasaus, gerookte paprikapoeder, knoflookpoeder, olijfolie, water, peper en zout naar smaak in een kommetje en giet het daarna over de tofublokjes. Verdeel de saus voorzichtig met je handen over de tofublokjes zodat ze allemaal goed bedekt zijn.

  3. Dek de schaal af en zet het 15 minuutjes in de koelkast.

  4. Snijd in de tussentijd de uien, courgette, aubergine en rode paprika in stukken van 1 cm dik.

  5. Was de gesneden groenten en de cherrytomaatjes goed en doe ze daarna in een kommetje.

  6. Haal de tofu uit de koelkast en begin met het maken van de spiesjes. Doe steeds een aantal stukken groenten en een paar tofublokjes aan een satéprikker en leg ze op een schaal of bord. Herhaal dit tot alle groenten en tofublokjes op zijn.

  7. Zet een grillpan op het vuur of zorg dat de barbecue heet is en grill de spiesjes 5-6 minuten. Draai ze steeds om zodat alle kanten goed doorbakken zijn.

  8. Serveer de spiesjes meteen en garneer eventueel met wat sesamzaadjes en/of verse peterselie.

Heeft het gesmaakt?
7 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Lenna Omrani

Mijn doel is genieten en het creëren van een gelukkig en gebalanceerd leven met als basis plantaardige producten. Dit zie je ook terug in al mijn vegan recepten.