Spiesjes met asperges en spek

Heerlijk combi voor op de bbq: stukken courgette met asperges omwikkeld met spek

Hoofdgerecht 35 min

ingrediënten

voor 7 stuks

BENODIGDHEDEN

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schil de asperges en snijd de harde uiteindes er af. Snijd de asperges in ca 4 stukken. Kook de stukken asperges 3 minuten in kokend water. Laat ze uitlekken en wat afkoelen. Snijd ondertussen de courgette in plakken en halveer deze. Meng de tijm met een scheut olijfolie.

  2. Bestrijk de stukken asperges en courgette dunnetjes hiermee. Halveer de plakken spek en wikkel ze om de stukken asperge. Prik de omwikkelde asperges en stukken courgettes om en om aan de spiezen. Grill ze in 3 tot 5 min mooi bruin op de bbq. Serveer met een gepofte aardappel of een lekkere salade.

Heeft het gesmaakt?
26 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!