Koolsalade met appel

Koolsalade, ook wel coleslaw genoemd, van witte kool en peen julienne met een romige en frisse dressing met een snufje kerrie. Een klassieker voor bij de BBQ of pitabroodje.

Bijgerecht 15 min

ingrediënten

voor 4 personen

Dressing koolsalade:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.

  2. Doe de kool en peen julienne in een kom en schep door elkaar.

  3. Snijd de appel in kleine blokjes en hak de walnoten grof. Meng door de kool en peen.

  4. Voeg de dressing toe aan de koolsalade. Schep goed door elkaar.

  5. Hak de peterselie fijn en meng op het laatst door de salade.

  6. Tips: vervang de walnoten ook eens door bijvoorbeeld pecannoten of cashewnoten. Dit recept is een basisrecept voor koolsalade. Je kunt hem ook uitbreiden met rozijnen en/of partjes mandarijn.

  7. Deze koolsalade is lekker bij de barbecue, in een pitabroodje of als lunch.

  8. Voeg ook eens rode kool toe voor een 3 kleuren koolsalade.

Heeft het gesmaakt?
227 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!