Zelfgemaakte kip korma

Lekker recept om zelf kip korma te maken. Probeer eens dit makkelijke en heerlijke Indiase gerecht van kip in een milde curry saus, gemaakt zonder pakjes of zakjes.

Hoofdgerecht 45 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Hak de ui en de knoflook fijn en bak een minuutje aan in de olijfolie. Snijd de kip in blokjes en bak 5 minuten aan totdat hij (bijna) gaar is. Voeg het kaneelpoeder, chilipoeder, garam masala en kurkuma toe aan de kip en roer door elkaar. Giet de tomatenblokjes erbij en verkruimel het bouillonblokje erdoorheen. Laat het 2 minuten pruttelen en roer dan de kokosmelk er beetje bij beetje doorheen.

  2. Hak de koriander grof en roer deze samen met de helft van de amandelen door de kip korma. Laat alles 15 minuten op zacht vuur pruttelen. Proef even of de kip korma goed op smaak is en voeg eventueel nog wat kruiden naar smaak toe.

  3. Serveer de kip korma op een bord of in een kommetje en bestrooi met de amandelen. Lekker met rijst, sperzieboontjes en zelfgemaakt naanbrood bijvoorbeeld.

Heeft het gesmaakt?
285 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!