Gefrituurde jalapeño pepers

Probeer onze verrukkelijke gefrituurde jalapeño pepers, gevuld met romige roomkaas en feta. Een lekkere snack die perfect is voor een borrel of een gezellig avondje.

Hapjes en snacks 45 min

ingrediënten

voor 8 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Maak met een mes een sneetje in de lengte van de paprika. Verwijder met een klein lepeltje of mesje de zaadjes. Prak de roomkaas, feta en komijn in een kommetje fijn. Voeg een klein beetje melk toe om het mengsel wat smeuïger te maken. Vul de jalapeño pepers met het roomkaasmengsel (dit gaat het makkelijkste met je vingers) en druk ze goed tegen elkaar.

  2. Maak 3 bordjes: een met bloem, een met losgeklopte eieren en een met paneermeel. Haal de gevulde pepers eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door het paneermeel. Als je een extra krokant korstje wil haal je ze nog een keer door het ei en paneermeel.

  3. Verhit de olie in een pan, een klein laagje is voldoende omdat je de pepers ook kunt omdraaien. Als je de peper in de olie doet en hij gaat bruisen dan is hij goed. Frituur de pepers in ca 3 a 4 minuutjes krokant en bruin.

Heeft het gesmaakt?
109 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!