Mosterdsoep - romig en licht pittig

Lekkere romige soep op basis van aardappel en prei met een licht pittige smaak van mosterd

Voorgerecht 25 min

ingrediënten Mosterdsoep - romig en licht pittig

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding Mosterdsoep - romig en licht pittig

  1. Hak de prei in ringetjes. Snijd de aardappels in stukken van 3 cm. Verhit de boter in een (soep)pan. Voeg de aardappel en prei toe en roerbak een paar minuutjes. Roer de mosterd erdoor en voeg dan het water toe en breng aan de kook. Laat het bouillonblokje in de soep oplossen en kook alles 15 minuutjes.

  2. Pureer als de aardappel gaar zijn alles fijn met een staafmixer. Giet de room erbij en roer nogmaals goed door. Proef of de soep goed op smaak is en misschien nog een snufje peper, zout of een beetje mosterd mist. Garneer de soep eventueel met een beetje extra room of wat ringetjes prei.

Heeft het gesmaakt?
503 stemmen Bedankt voor je stem!

Foto van auteur: Sandra
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!