Panini met mozzarella

Heerlijke zelfgemaakte Italiaanse panini met tomaat, mozzarella, balsamico en basilicum.

Lunch recept 20 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bak eventueel het stokbrood af. Snijd het stokbrood in 4 stukken en snijd horizontaal doormidden.

  2. Verwarm de balsamico azijn in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten koken totdat er nog maar ongeveer een kwart van de hoeveelheid over is en de saus is ingedikt tot een zwarte stroperige substantie.

  3. Beleg het onderste gedeelte van het stokbrood met plakjes mozzarella, tomaat en blaadjes basilicum. Bestrijk de binnenkant van de bovenzijde van het stokbrood met de balsamicosaus en de bek de broodjes hiermee af.

  4. Verwarm de contactgrill en gril de broodjes ca 3 minuten totdat de mozzarella gesmolten is en het stokbrood mooi bruin is.

Heeft het gesmaakt?
64 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!