Pasta met kip uit de oven

Lekker pasta recept uit de oven met kip, spinazie en tomaatjes en lekker veel mozzarella

Hoofdgerecht 45 min + 30 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

BENODIGDHEDEN

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Kook de pasta volgens de verpakking al dente en giet af. Snipper ondertussen het uitje, hak de knoflook fijn en fruit deze in een pan met een beetje olie. Snijd de kipfilet in stukjes en bak ze 5 mee totdat ze rondom mooi bruin zijn. Roer de roomkaas en een scheutje melk door de kip totdat er een witte saus ontstaat. Voeg de oregano toe en breng op smaak met een flinke snuf peper en zout.

  2. Zet het vuur uit en schep de spinazie door de kip en saus en bestrooi met ¾ van de mozzarella. Vet een ovenschaal in en maak een laag op de bodem met de helft van de pasta, hierop de helft kip-spinazie mengsel en wat cherrytomaatjes. Herhaal dit nog een keer en bestrooi met de overgebleven mozzarella. Zet 30 minuten in de oven totdat de mozzarella een mooi lichtbruin korstje heeft. Verdeel wat blaadjes basilicum er over.

Heeft het gesmaakt?
387 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!