Blauwe bessen taart

Makkelijke taart met een knapperige bodem en een frisse en romige vulling met daarop een topping van blauwe bessen

Bakrecept 25 min + 25 min oventijd + 1 uur opstijven

ingrediënten

voor 10 personen

Vulling

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Doe de boter in blokjes in een kom samen met de bloem en suiker en mix tot een korrelig mengsel. Voeg de 2 eidooiers en de vanille aroma toe en het ijskoude water en mix tot een samenhangend deeg. Rol het deeg uit op een werkvlak bestrooid met een beetje bloem. Bekleed de ingevette bakvorm hiermee. Maak het bakpapier iets vochtig en frommel dan in elkaar en haal dan weer uit elkaar en leg op de bodem van deeg.

  2. Vul de vorm met de steunvulling, hierdoor zal de bodem wel krokant bakken maar niet omhoog komen. Bak de bodem 25 minuten in de oven en haal na 15 minuten de steunvulling en het bakpapier er af zodat de bodem ook een beetje bruin kan kleuren. Laat de bodem daarna goed afkoelen.

  3. Rasp de citroen en pers het sap er uit. Mix de mascarpone in een kom met de citroensap, sap en poedersuiker. Vul de taart met dit frisse mengsel en verdeel de blauwe bessen er over. Laat de taart nog 1 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi voor het serveren met wat poedersuiker.

Heeft het gesmaakt?
106 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!