Pannenkoekentaart met aardbeien
Pannenkoekentaart met aardbeien, een leuk idee als dessert, voor een kinderfeestje of gewoon bij de koffie. De taart maak je van pannenkoeken met zelfgemaakte aardbeienroom. Serveer met wat aardbeien bovenop voor een vrolijk resultaat.
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe de bloem in een grote beslagkom en roer er een snufje zout door. Maak een kuil in het midden en breek de eieren erboven. Schenk ongeveer ¼ deel van de melk erbij en mix met een garde of mixer tot een glad beslag. Voeg al roerend de rest van de melk toe. Laat het beslag 30 min in de koelkast rusten. 
  2. Maak ondertussen het aardbeienmengsel: pureer de aardbeien (bewaar er een paar voor decoratie) in een keukenmachine of met een vork. Mix de slagroom stijf, roer de aardbeienpuree erdoor en zet het mengsel zolang in de koelkast.
  3. Laat een beetje boter in een koekenpan smelten. Schenk of schep ongeveer 1 soeplepel beslag in de pan en laat over de hele oppervlakte uitvloeien. Laat het beslag op middelhoog vuur stollen en beweeg dan zachtjes met de pan op en neer zodat je zeker weet dat de pannenkoek los zit. Draai hem om en bak ook de andere zijde lichtbruin. Herhaal dit totdat je ongeveer 10 pannenkoeken hebt en laat ze afkoelen.
  4. Besmeer een pannenkoek met het aardbeien roommengsel en dek af met de volgende. Herhaal dit totdat alles op is en je een mooie taart hebt. Verdeel nog wat aardbeien op de bovenzijde en laat minimaal een uurtje in de koelkast opstijven. Snijd mooie punten uit de taart en serveer als lekkernij bij de koffie of als dessert. Dek de pannenkoekentaart goed af zodat hij niet uitdroogt.
  5. Tip: je kunt een zakje klop fix toevoegen aan de slagroom zodat deze extra stevig wordt.
  6. Bekijk hier het recept voor luchtige pannenkoeken.