Kofte

Heerlijk gekruide platte gehaktballetjes op Turkse wijze met lamsgehakt en/of rundergehakt

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 10 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng het gehakt met paprikapoeder, komijn en een snufje zwarte peper. Rasp de ui of hak hem heel fijn en meng door het gehakt. Hak ook het knoflookteentje fijn en voeg toe. Kneed de tomatenpuree, ei en paneermeel door het gehakt.

  2. Kneed de tomatenpuree, ei en paneermeel door het gehakt.

  3. Maak ongeveer 10 middelgrote ballen en druk deze plat.

  4. Verhit een (grill)pan en voeg een beetje olijfolie toe. Bak de koftes aan beide kanten in een beetje olie bruin en gaar. Lekker met een salade zoals de Turkse bulgur salade of in een pitabroodje.

Heeft het gesmaakt?
303 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!