Pasta met chorizo en feta

Heerlijk mediterraans pastarecept met stukjes chorizo, courgette, wortel en blokjes feta. Met super veel smaak en makkelijk gemaakt

Hoofdgerecht 40 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schraap de wortels schoon en snijd in kleine blokjes. Was de courgette en snijd ook in blokjes. Hak de ui en knoflook fijn. Snijd de chorizo in stukken de spek in stukjes en bak in een grote pan zonder olie of boter.

  2. Schep het vlees na 3 minuten uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Kook de pasta ondertussen gaar, giet af en bewaar ongeveer 100 ml van het kookvocht.

  3. Bak de ui, knoflook en wortel in het bakvet.Voeg na 3 minuten de courgette toe en bak een paar minuten mee. Roer de tomatenpuree en daarna de tomatenblokjes er door. Voeg de tijm en een snufje peper toe (zout toevoegen is waarschijnlijk niet nodig omdat de spek en feta al zout is) en laat de saus 5 min koken.

  4. Verwarm het vlees mee in de tomatensaus. Voeg een beetje van het kookvocht van de pasta toe om de saus te verdunnen. Hak de peterselie fijn en roer door de saus. Schep de pasta door de saus en verdeel de feta over de pasta.

Heeft het gesmaakt?
198 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!