Kabeljauw met paprika uit de oven

Heerlijk recept voor vis met een krokant korstje uit de oven gecombineerd met een heerlijke kruidige saus van paprika en tomaat

Hoofdgerecht 25 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Dep de vis droog en besprenkel met wat citroensap en bestrooi met een beetje peper en zout. Snijd de ui en knoflook fijn en bak in een pan met een klein scheutje olie glazig. Snijd de paprika’s in dunne reepjes en de tomaten in stukken. Voeg eerst de paprikareepjes toe en roer de tomatenpuree erdoor.

  2. Voeg na 3 minuten de tomaten toe en schep goed door elkaar. Breng het groentenmengsel op smaak met paprikapoeder, cayennepeper en een snufje peper en zout. Laat de saus nog 2 minuten pruttelen en schep daarna over in een grote ovenschaal. Leg de vis in het paprikamengsel.

  3. Verhit de boter in een pannetje en zet het vuur uit. Roer het paneermeel erdoor en laat iets afkoelen. Schep de kaas en wat tijm (bewaar een paar takjes voor de garnering) door het paneermeel. Verdeel over de vis en druk zachtjes aan. Zet de ovenschotel 20 minuten in de oven, check altijd even of de vis gaar is voor het serveren. Leg 2 minuten voor de oven klaar is de takjes tijm op de vis. Lekker met wat aardappeltjes of rijst.

Heeft het gesmaakt?
821 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!