Tortilla pesto rolletjes

Lekkere Italiaanse wraprolletjes met pesto en parmaham, een aanrader voor elk feestje!

Hapjes en snacks 20 min

ingrediënten

voor 6 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een koekenpan zonder olie. Warm de tortilla’s op in de magnetron volgens verpakking. Leg ze daarna op een stuk aluminiumfolie. Doe de pesto en de ricottakaas samen in een kommetje en roer deze door elkaar.

  2. Bestrijk de gehele tortilla met het pesto-ricotta mengsel en leg hierop per tortilla 2 plakken parmaham. Strooi hierover de pijnboompitten, parmezaanse kaas en wat rucola. Rol de tortilla op doormiddel van de aluminiumfolie op en vouw de uiteinden dicht. (Mocht je de tortilla nog niet direct willen serveren kun je deze het beste bewaren in de koelkast.) Haal de wraps uit de folie en snijd de uiteinden er af, snijd van de rest van de rol mooie plakken van ongeveer 3 a 4 cm en zet ze eventueel vast met een prikker.

Heeft het gesmaakt?
50 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!