Kersen crumble

Makkelijk dessert van zoete kersen met een krokante crumble laag bovenop. Lekker met een bol ijs of slagroom.

Nagerecht 20 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Materiaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  2. Halveer de kersen en verwijder de pitten.

  3. Doe de kersen in een kom en voeg de maïzena en vanillesuiker toe en roer erdoor.

  4. Doe de bloem, zout en suiker in een kom.

  5. Voeg hier de koude boter in stukjes aan toe. Meng dit met je vingers door elkaar tot een kruimelig deeg.

  6. Vet de ovenschaal in met een beetje extra boter.

  7. Doe de kersen in de ovenschaal en verdeel de deegkruimels er over.

  8. Bak de kersencrumble ca. 25 min in de oven tot hij goudbruin is.

  9. Serveer hem warm of koud.

  10. Tips: Lekker met een bol ijs of slagroom.

  11. Zijn er geen verse kersen verkrijgbaar? Gebruik dan kersen uit pot

  12. Ook leuk om de crumble te verdelen over kleine ovenschaaltje zodat iedereen zijn eigen toetje of gebakje heeft.

Heeft het gesmaakt?
50 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!