Paprika courgettesoep

Zin in een heerlijke, gezonde en smaakvolle soep? Probeer dan onze paprika courgettesoep, een eenvoudig en voedzaam gerecht dat heerlijk vullend is.

Voorgerecht 25 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadjes en snijd ze in stukjes. Snijd de courgette in plakjes en hak de ui fijn.

  2. Verhit een grote soeppan op middelhoog vuur en voeg een beetje olie toe. Fruit de ui tot deze glazig is.

  3. Voeg de stukjes paprika en courgette toe aan de pan en bak ze een paar minuten mee tot ze beginnen te verzachten.

  4. Voeg de tomatensaus, water, groentebouillonblokje, Italiaanse kruiden en paprikapoeder toe aan de pan. Roer alles goed door en breng het mengsel aan de kook.

  5. Laat de soep zachtjes pruttelen met het deksel op de pan gedurende ongeveer 15 minuten, of tot de groenten helemaal zacht zijn geworden.

  6. Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Je kunt ook een blender gebruiken, maar wees voorzichtig, want hete vloeistoffen kunnen spatten. Als je een blender gebruikt, laat de soep dan eerst een beetje afkoelen voordat je deze blendt.

  7. Proef de soep en breng indien nodig op smaak met zout en peper.

  8. Serveer de gepureerde paprika courgettesoep in kommen, garneer met verse peterselie en voeg een lepel crème fraîche toe. Serveer de soep warm en geniet ervan!

  9. Tip: check voor een glutenvrij recept of het bouillonblokje geen gluten bevat.

Heeft het gesmaakt?
61 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!