Gegratineerde mosselen met panko
Heerlijke krokant gegrilde mosselen met panko, rozemarijn en geraspte kaas
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe de panko, knoflook en rozemarijn in een keukenmachine en maal fijn. Voeg daarna nog kort de boter en geraspte kaas toe.
  2. Spoel de mosselen af onder de koude kraan. Als er open mosselen tussen zitten tik je een paar keer met de schelp op het aanrecht, als de schelp sluit is hij goed anders gooi je hem weg. Als er hele zware mosselen of kapotte mosselen tussen zitten verwijder je deze ook. Zet een mosselpan (of een hele grote pan) op het vuur en schenk er en bodempje witte wijn in en breng aan de kook. Voeg de mosselen toe en doe de deksel erop. Kook de mosselen ongeveer 4 minuten, maak ondertussen de deksel niet open en schud een paar keer goed met de pan. Haal daarna de deksel van de pan en laat de mosselen kort uitdampen.
  3. Verwarm de grill (of oven) op 220 graden. Verwijder telkens een helft van de schelp en leg de schelp met de mossel in een ovenschaal. Schep wat van het panko mengsel in de mosselschelp en zet een minuut of 5 onder de grill of in de oven totdat ze goudbruin beginnen te worden. Zet ze niet te lang in de oven want dan kunnen ze wat droog worden.