Galette met aardbeien en perziken

Makkelijke zomerse fruittaart met perziken en aardbeien in een knapperig korstje deeg

Nagerecht 55 min + 1 uur wachten

ingrediënten

voor 6 stukken

DEEG

BENODIGDHEDEN

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Was het fruit en snijd in plakjes. Meng het fruit in een kom met 2 eetlepel suiker, vanille extract en citroensap en zet in de koelkast. Meng in een andere kom de 190 gr bloem, suiker en een snufje zout. Snijd de boter in blokjes en kneed vluchtig met koude handen door het meel. Voeg het ijskoude water toe en kneed tot een bal. Als het deeg goed koud blijft krijg je een knapperig resultaat. Wikkel de bal in plasticfolie en leg een uurtje in de koelkast.

  2. Verwarm de oven op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Bestuif een werkblad met een beetje bloem. Rol het deeg uit. Het beste kun je een deegroller gebruiken en tussendoor het deeg draaien of omdraaien, hierdoor blijft het minder snel plakken aan de ondergrond. Rol het deeg uit een cirkel van ca 28 cm. Leg het deeg op het bakpapier.

  3. Schep een beetje bloem in het midden van de cirkel. Dit zorgt ervoor dat het vocht van het fruit hierin trekt i.p.v. de bodem. Schep het fruit in het midden van de deeg cirkel. Het sap laat je in de kom. Vouw de randen van het deeg om het fruit. Zorg ervoor dat er geen gaten of openingen ontstaan.

  4. Klop het ei los en bestrijk de bovenzijde van het deeg. Bestrooi met een dun laagje suiker en zet ongeveer 30 min in de oven totdat de korst mooi goudbruin is. Eventueel kun je voor het serveren het fruit in de galette besprenkelen met een beetje sap van de aardbeien en perziken.

  5. De perziken en aardbeien kun je ook vervangen door ander fruit.


    Dit recept is afkomstig van de site: sallysbakingaddiction.com

Heeft het gesmaakt?
10 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!