Gevulde kipfilet met romige champignons
Gevulde kip met een romig mengsel van champignons omwikkeld met ontbijtspek. Een heerlijke combi van romige, zoute en hartige smaken. Lekker met wat aardappeltjes en een salade er naast.
Instructies
  1. Verwarm de oven op 180 graden. Snipper het uitje en bak deze in een klein beetje olie glazig. Voeg de champignons toe en bak 3 min mee. Doe het champgnonsmengsel in een keukenmachine en hak grof in stukjes. Als je geen keukenmachine in huis hebt kun je ze ook met een mes fijn hakken.
  2. Schep de champignons, geraspte kaas, ricotta, bieslook en een snufje peper en zout door elkaar in een kommetje. Maak een inkeping in de kipfilet over de lengte en schep wat van het champignonmengsel er in.
  3. Leg 4 plakjes spek naast elkaar zodat ze elkaar net overlappen. Leg de gevulde kip in het midden en vouw de spek er om heen. Steek de kip eventueel vast met een prikker. Bestrijk een ovenschaal dun met olijfolie en leg de kip met de dichtgevouwen kant naar onder er in.
  4. Bak de kip in ca 25 min gaar. Serveer de kip bijvoorbeeld met een salade en wat gebakken aardappeltjes.