Roerbak met kip, groenten en pindasaus

Makkelijke roerbak met stukjes (vega) kip, paprika en sugersnaps geserveerd met pindasaus en rijst. 

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Hak de ui en de gember fijn.

  2. Verhit de wokolie in een (wok)pan. Fruit de ui en gember aan.

  3. Voeg de stukjes kip toe en bak een paar minuutjes mee.

  4. Voeg dan de champignons in plakjes, sugar snaps, ringetjes bosui en de paprika in reepjes of blokjes toe.

  5. Voeg de sojasaus toe en roerbak alles ca. 10 minuutjes.

  6. Kook de rijst gaar ondertussen en giet daarna af.

  7. Bereid ook de pindasaus als je deze zelf maakt.

  8. Schep de pinda’s door de roerbak (bewaar er een paar voor de garnering).

  9. Schep de roerbak op borden en verdeel de pindasaus er over. Garneer met de extra pinda’s, gebakken uitjes en extra ringetjes bosui.

  10. Serveer met de rijst en wat kroepoek.

  11. Tip: Voor een 100% glutenvrij recept controleer je of de sojasaus en de kroepoek glutenvrij.

Heeft het gesmaakt?
50 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!