Caesar salade
Het lekkerste recept voor de klassieke caesar salade, maak het zelf! Met zelfgemaakte dressing en krokante knoflook croutons. Optioneel met ansjovis, dit kun je ook weglaten.
Porties Prep Tijd
2personen 35minuten
Porties Prep Tijd
2personen 35minuten
Instructies
  1. Kook de eieren 8 minuten. Maak de dressing: doe alles, behalve de olijfolie en de crème fraiche, in de keukenmachine of blender en mix door elkaar. Schenk druppelsgewijs de olijfolie erbij, blijf ondertussen rustig mixen, tot de gewenste dikte. Roer als laatste de crème fraiche er door. Snijd het brood in grove stukjes en meng in een kom met een 1 eetlepel olijfolie en 1 teen knoflook uitgeperst.
  2. Rooster de croutons in een droge koekenpan of in de Airfryer 3 minuten tot ze knapperig zijn. Snijd de sla grof en verdeel over borden. Verdeel hier de croutons en flink wat Parmezaanse kaas over. Snijd de eieren in partjes en leg op de salade. Besprenkel de caesar salade met flink wat van de romige dressing.
  3. Tip: Verdeel eventueel wat extra ansjovis over de salade. Probeer ook eens deze caesar salade met kip of caesar salade met garnalen.
     
Notities

caesar-salade