Zalmcarpaccio met roomkaas

Dunne plakjes zalm met een bolletje roomkaas met citroen en dille gegarneerd met zelfgemaakte croutons

Voorgerecht 25 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de korstjes van het brood en snijd de rest in vierkantjes. Verhit ongeveer 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Snijd de knoflook in schijfjes en bak eventjes in de olijfolie totdat ze bruin kleuren, haal ze daarna uit de pan. Bak de blokjes brood in de olijfolie met knoflook smaak krokant. Laat ze daarna uitlekken op een stukje keukenpapier.

  2. Leg de plakjes zalm mooi op een bordje. Pers of knijp de citroen uit en besprenkel de zalm hiermee, hierdoor gaat de zalm ‘garen’. Doe de citroenrasp in een kom. Hak of sla ongeveer 30 gr pijnboompitten fijn (mogen best nog wat grove stukken zitten) en roer samen met de dille door elkaar. Roer de roomkaas erdoor en breng op smaak met wat peper en zout.

  3. Besprenkel de zalm met een beetje olijfolie en bestrooi met een klein beetje peper en zout. Schep een mooie schep van het roomkaas mengsel in het midden van de zalm. Verdeel wat waterkers, de knoflook croutons, kappertjes en overgebleven pijnboompitten eromheen.

Heeft het gesmaakt?
79 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!