Bietensalade

Snelle en makkelijke salade met rode bieten, appel, walnoten en feta. Lekker als lunch of bijgerecht.

Bijgerecht 10 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Laat de rode bieten uitlekken en snijd ze in stukjes.

  2. Schil de appel en snijd deze ook in stukjes. 

  3. Doe de rode bieten en appel in een kom. Voeg citroensap, balsamico azijn, yoghurt, peper en zout toe en meng door elkaar. 

  4. Meng vervolgens de walnoten, rucola en feta losjes door het bietenmengsel. 

  5. Besprenkel de bietensalade met olijfolie.

  6. Tips: bewaar de bietensalade in de koelkast en voeg het liefst pas de rucola vlak voordat je het gaat serveren toe zodat deze niet verlept. 

  7. Vervang de feta ook eens door geitenkaas.

Heeft het gesmaakt?
59 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!