Nacho ovenschotel

Een echte guilty pleasure: Mexicaanse ovenschotel met nacho’s en een kruidig gehaktmengsel met een topping van zure room en gegratineerd met kaas

Hoofdgerecht 25 min + 10 min oventijd

ingrediënten

voor 2 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Rul het gehakt rul in een pan. Voeg de Mexicaanse kruiden toe. Snijd de paprika in blokjes en bak een paar minuutjes mee met het gehakt. Laat de mais uitlekken en hak de bosui in ringetjes en voeg beide toe aan het gehakt. Snijd de tomaat in kleine blokjes en voeg ook toe aan het gehaktmengsel.

  2. Verdeel ongeveer de helft van het Mexicaanse gehaktmengsel over de bodem van een ovenschaal. Dek af met de nacho’s. Verdeel hier overheen de rest van het gehaktmengsel. Schep hier de zure room op en garneer met wat ringetjes jalapeno peper. Bestrooi de nacho ovenschotel met kaas en gratineer 10 minuten in de oven. Garneer voor het serveren met wat koriander of peterselie.


  3. Tip: deze ovenschotel is lekker als hoofdgerecht met bijvoorbeeld wat rijst (2 personen) of als snack (4 personen).


Heeft het gesmaakt?
475 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!