Italiaanse gehaktballen

Lekker bij een winterse stamppot: zelfgemaakte gehaktballen met zongedroogde tomaten

Hoofdgerecht 35 min

ingrediënten

voor 7 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe het gehakt in een kom. Snijd de gedroogde tomaatjes en knoflook in kleine stukjes en voeg toe aan het gehakt. Breng op smaak met peper, zout, italiaanse kruiden en paprikapoeder. Voeg het ei en paneermeel toe en meng tot een stevige massa. Voeg eventueel nog een beetje extra paneermeel toe. Draai mooie ballen van het gehakt.

  2. Verhit de boter in een (braad)pan en bak de gehaktballen in ca 20 min gaar en rondom bruin.

  3. Liever traditionele gehaktballen? Probeer dan dit makkelijke recept inclusief video om zelf gehaktballen te maken.

Heeft het gesmaakt?
52 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!