Hertenbiefstuk met rode portsaus en stoofperen

Serveer dit luxe stukje wild met een volle rode portsaus en sjalotten met stoofpeertjes en haricots verts voor een heerlijk kerstdiner.

Hoofdgerecht 35 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Maak eerst de portsaus. Hak de sjalotten grof, bak 5 minuutjes in een pan met 1 eetlepel boter en voeg een snufje tijm toe. Meng de port en bouillon in een maatbeker of glas en voeg toe aan de sjalotten. Kruimel de ontbijtkoek erbij en roer goed door tot deze is opgelost. Laat de portsaus 15 a 20 minuutjes pruttelen tot deze wat is ingedikt.

  2. Dep de hertenbiefstuk droog. Bestrooi de hertenbiefstuk met peper en zout. Verhit een andere koekenpan op het vuur en smelt daar 1 eetlepel boter in. Leg de biefstuk hierin en schrooi alle zijdes dicht. Laat hem daarna nog op een lager vuur 3 minuten doorbakken voor rare, 5 minuten voor medium en 8 minuten voor well- done (afhankelijk van de dikte). Haal hem uit de pan en wikkel in een stukje aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.

  3. Serveer de hertenbiefstuk op een bord met de portsaus en leg er een stoofpeer en bijvoorbeeld haricots verts bij. Ook lekker met aardappelpuree of frietjes.

  4. Tip: in plaats van port kun je ook rode wijn gebruiken in de saus.

Heeft het gesmaakt?
256 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!