Oosterse kip met sinaasappelsaus

Kip in een jasje besprenkeld met een Oosterse saus op basis van soja en sinaasappel

Hoofdgerecht 40 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Rasp de schil met een fijne rasp van de sinaasappel. Pers de helft van de sinaasappel uit en bewaar de andere helft. Verhit de sojasaus, olie, honing en het sinaasappelsap in een steelpannetje. Voeg de suiker en de gember toe en laat het mengsel ongeveer 15 min iets inkoken.

  2. Snijd ondertussen de kip in repen of stukken. Bestrooi ze met een snufje zout. Doe de karnemelk in een diep bord. Verdeel de bloem over 2 borden. Haal de kip eerst door de bloem, daarna door de karnemelk en daarna weer door de bloem op het andere bord.

  3. Verhit een laagje van ongeveer 1 cm zonnebloemolie in een pan en bak de stukken kip krokante en gaar vanbinnen. Laat de kip uitlekken op een keukenpapiertje. Snijd de overgebleven halve sinaasappel in partjes en serveer bij de kip. Besprenkel voor het serveren met de sinaasappel sojasaus. Lekker met rijst en gewokte groenten.

Heeft het gesmaakt?
37 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!