Vegetarische wellington

Het perfecte vegetarische kerstrecept! Deze vegetarische wellington bestaat uit verschillende groenten zoals spinazie en pastinaak en is omwikkeld met een krokant laagje bladerdeeg

Hoofdgerecht 60 min + 35 min oventijd

ingrediënten

voor 3 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Schil de wortel en de pastinaak en snijd in lange repen. Leg ze op een stuk bakpapier en besprenkel met een beetje olijfolie, peper en zout. Zet ze 15 min in de oven zodat ze beetgaar worden.

  2. Hak ondertussen een uitje en 2 teentjes knoflook fijn en bak in een beetje olijfolie lichtjes aan. Snijd de champignons in kleine stukjes en voeg toe aan de ui. Bak een minuut of 8 totdat het meeste vocht verdampt is. Breng op smaak met peper, zout en verse blaadjes tijm.

  3. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe totdat het geslonken is. Doe het champignon-spinaziemengsel in een vergiet en laat uitlekken. Druk het meeste vocht uit het mengsel (het hoeft niet helemaal droog te zijn). Schep het halve ei en 3 eetlepel paneermeel door het mensgel.

  4. Zet de oven terug naar 180 graden. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat. Prik wat gaatjes er in met een vork en strooi een beetje paneermeel op de plak waar de vulling komt. Verdeel ½ van het spinaziemengsel vooraan op het deeg. Leg de geroosterde stukken wortel en pastinaak er op en verdeel de rest van het spinaziemengsel er over.

  5. Vouw de zijkanten wat naar binnen en rol het deeg voorzichtig op. Druk alle naden aan de zijkant en aan het uiteinde van het deeg goed vast zodat er geen openingen meer zijn. Zorg er voor dat de naad van de rol aan de onderzijde op de bakplaat ligt. Bestrijk de bovenzijde met de rest van het ½ ei. Schuif de vegetarische wellington in de oven en bak hem in ca 35 tot 40 min mooi bruin en knapperig.

  6. Lekker met bijvoorbeeld een zelfgemaakte tomatensaus of roomsaus. De groenten kun je ook vervangen door bijvoorbeeld courgette, zoete aardappel of broccoli. Vervang je het ei door plantaardige melk om te bestrijken dan is deze ook vegan, check ook het bladerdeeg.

Heeft het gesmaakt?
220 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!