Steak tartaar met truffelmayonaise

Simpel en lekker voorgerecht: verse ossenhaas tartaar met truffelmayonaise en Parmezaanse kaas.

Voorgerecht 15 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de ossenhaas met een scherp mes fijn. Breng het vlees goed op smaak met peper en zout. Voeg 2 eetlepels water toe aan de ossenhaas en dek goed af met folie zodat hij niet verkleurt. Schep de truffeltapenade door de mayonaise en meng tot een sausje.

  2. Verdeel de ossenhaas in porties op 4 verschillende borden. Gebruik eventueel een kookring om een mooie vorm te houden. Strooi de ringetjes bosui en wat Parmezaanse kaas er over. Trek een flinke streep truffelmayonaise er naast. Serveer de ossenhaastartaar met het kleine broodje.

  3. Maak dit gerecht vlak voordat je het serveert om verkleuring van het vlees te voorkomen.

Heeft het gesmaakt?
91 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!