Knoflooksoep met gepofte knoflook

Lekkere romige knoflooksoep, en omdat de knoflook gepoft is in de oven is krijgt hij een lekkere geroosterde en milde smaak. 

Voorgerecht 25 min + 45 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° graden.

  2. Snijd een klein stukje aan de bovenzijde van de knoflookbollen maar laat de velletjes eromheen. Leg de bollen elk op een apart stukje aluminiumfolie. Druppel er een beetje olijfolie over en vouw dicht. Pof de knoflook ca. 45 min. in de oven.

  3. Hak de ui fijn en pluk de verse tijm.

  4. Smelt als de knoflook klaar is 1 eetlepel boter in een (soep)pan en fruit de ui aan.

  5. Knijp of lepel de gepofte knoflook eruit en voeg toe aan de ui. Roer ook wat blaadjes verse tijm erdoor. Voeg dan nog een lepel boter toe en de lepel bloem en laat de roux* een paar minuutjes zachtjes bakken.

  6. Giet dan de bouillon erbij en roer met een garde goed door. Pureer dan de soep fijn met een staafmixer of in een hittebestendige blender.

  7. Roer als laatste de room erdoor.

  8. *Roux is de dikkere substantie die je krijgt als je gesmolten boter/margarine met bloem mengt. Het is de basis om vloeistof te binden. Na het mengen laat je de roux kort al roerend even bakken zodat de bloemige smaak eruit gaat.

  9. Tips: voor een fluweelzacht resultaat kun je de knoflooksoep op het laatst zeven.

  10. Deze soep is gemakkelijk vegan te maken door voor plantaardige room en boter te kiezen. Controleer ook of de groentebouillon vegan is.

Heeft het gesmaakt?
155 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!