Spinaziesoep

Maak in 20 minuten een heerlijke groene soep van spinazie met een vleugje room

Voorgerecht 20 min

ingrediënten

voor 4 personen

Benodigdheden:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de ui fijn en bak in een pan met boter glazig. Snijd de aardappel in blokjes. Voeg de aardappel en ontdooide spinazie toe aan de ui. Giet het water erbij, breng aan de kook en verkruimel de bouillonblokjes boven de pan. Laat alles 10 min zachtjes doorkoken.

  2. Pureer de soep met een staafmixer tot en gladde groene massa. Roer de room er door. Serveer de soep in borden of kommen en garneer eventueel met wat extra room, pijnboompitten en waterkers.

  3. Probeer ook deze spinaziesoep met basilicum

Heeft het gesmaakt?
231 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!