Coquilles met avocado doperwtenpuree

Maak indruk met kerst of oud op nieuw met deze chique amuse van coquille met krokante pancetta

Voorgerecht 40 min

ingrediënten

voor 6 personen

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Leg de pancetta op een stuk bakpapier en bak in de oven op 220 graden krokant. Je kunt er ook voor kiezen om de pancetta in een droge koekenpan krokant te bakken.

  2. Hak de knoflook fijn en bak in een klein beetje van de boter aan. Voeg de erwtjes toe en giet er water bij zodat ze net onder water staan. Verkruimel de halve bouillonblok bij de erwtjes en kook ze in 4 à 5 min gaar. Pureer met de erwtjes met een staafmixer helemaal fijn. Voeg de avocado in stukken toe en pureer mee zodat er een groene egale massa ontstaat.

  3. Verhit de rest van de boter in een koekenpan. Bestrooi de coquilles met peper en zout. Bak ze op hoog vuur aan beide kanten 2 minuten. Schep wat doperwten-avocado puree in een amuse schaaltje en leg de coquille er op. Verkruimel de pancetta in grove stukken en leg een paar stukjes op de coquille. Garneer met tuinkers.

Heeft het gesmaakt?
970 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!