Salade met gefrituurde geitenkaas

Zelfgemaakte krokante rondjes geitenkaas op een bedje van frisse salade met paprika

Voorgerecht 30 min

ingrediënten

voor 4 personen

Dressing

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Zorg dat de geitenkaas goed koud is, zo kun je er het makkelijkste mee werken. Haal de geitenkaas rondjes los van elkaar (ca. 12 stuks). Klop het ei los op een bord. Haal de schijfjes geitenkaas een voor een door de bloem, daarna door het ei en vervolgens door het paneermeel. En herhaal de laatste 2 stappen (ei en paneermeel) nogmaals voor een extra dik en krokant korstje.

  2. Verhit de olie op 180 graden en frituur de balletjes 1 minuut totdat ze goudbruin zijn. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd ze in stukjes en bak 3 min met de olijfolie in een pan.

  3. Haal de paprika uit de pan en schenk het bakvocht in een kommetje en voeg het citroensap en honing toe en breng op smaak met peper en zout. Meng deze dressing door de salade en voeg de paprika toe en serveer op een bord samen met de gefrituurde geitenkaas. Garneer met wat amandel.

Heeft het gesmaakt?
28 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!