Courgettesalade met feta

Frisse salade van gegrilde courgette met tomaatjes, feta en een lekkere citroen-knoflook dressing.

Lunch recept 20 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de courgette in dunne plakken met een mandoline of kaasschaaf.

  2. Bestrijk de courgette linten met een beetje olie. Verhit een grillpan en grill de courgettes kort in de pan tot er mooie grillstrepen te zien zijn.

  3. Rooster ondertussen in een andere pan de pijnboompitten.

  4. Meng een scheutje olijfolie met de rasp en het sap van de citroen. Pers het teentje knoflook erbij en breng op smaak met een snufje peper en zout. Meng goed door elkaar.

  5. Verdeel de gegrilde courgette over borden en verdeel hier de gehalveerde cherrytomaatjes over.

  6. Kruimel de feta er over en druppel de citroen-knoflook dressing er over.

  7. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en verse basilicum.

  8. Tips: Deze salade is zowel lauwwarm als koud lekker.

  9. Lekker met wat brood, aardappeltjes of als lunch.

Heeft het gesmaakt?
20 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!