Aardappelsoep

Heerlijke romige aardappelsoep met een vleugje truffel en tijm. Een makkelijk soeprecept, maar dan wel met een luxe en exclusieve twist van truffel.

Voorgerecht 40 min

ingrediënten

voor 4 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Hak de ui en knoflook fijn en fruit aan in een soeppan met een beetje olie.

  2. Voeg de aardappels in stukken toe.

  3. Doe de tijm erbij en bak 1 minuutje en voeg dan het water toe en breng aan de kook.

  4. Los de bouillonblokjes erin op. Laat de soep ca. 15 a 20 minuten koken tot de aardappels goed gaar zijn.

  5. Pureer ze fijn met een staafmixer.

  6. Voeg dan de room, de truffelolie en de helft van de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer er door.

  7. Proef of de soep nog een snufje peper of zout kan gebruiken.

  8. Serveer de soep in borden of kommen en garneer met de rest van de Parmezaanse kaas. Druppel er eventueel nog wat extra truffelolie in en garneer met een takje tijm.

  9. Tip: wil je de soep helemaal luxe maken? Dan kun je er een beetje geschaafde verse truffel of truffeltapenade in doen na het serveren.

  10. Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

Heeft het gesmaakt?
136 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!