Freekeh salade met aubergine

Probeer eens iets nieuws en maak deze gezonde freekeh salade met aubergine uit het Midden Oosten

Hoofdgerecht 40 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de Freekeh in water met het bouillonblokje gaar volgens de verpakking. Standaard is 15 tot 20 minuten laten koken en dan afgieten en 10 min laten staan. Was de aubergine en snijd in plakjes.

  2. Bestrijk de plakken met een beetje olijfolie en bestrooi met een beetje peper en zout. Verhit een (grill)pan en bak de aubergine in 4 a 5 minuten. Snijd de tomaatjes in tweeën of vieren. Schep de tomaatjes, amandelen, oregano en een klein scheutje olijfolie door de lauwe freekeh.

  3. Meng de yoghurt met de sumak en een snufje peper. Schep de freekeh salade op een bord en serveer met de granaatappelpitten en een schep frisse yoghurt. Bestrooi eventueel met een beetje extra sumak en wat oregano.

  4. Freekeh is een geroosterde graansoort uit het middenoosten. In sommige supermarkten verkrijgbaar onder het merk Artisan of online te bestellen via het merk Souq.

Heeft het gesmaakt?
20 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!