Gevulde appels met notenvulling

Deze gevulde appels uit de oven met een vulling van noten en spijs zijn lekker met een bolletje ijs of een toef slagroom.

Nagerecht 30 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 4 stuks

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  2. Boor met een appelboor een gat in de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels horizontaal doormidden.

  3. Meng de noten met het citroensap en spijs in een kom.

  4. Leg de onderste gedeeltes van de appels in een ingevette ovenschaal, schraap met een theelepeltje wat van de rand van het onderste gedeelte van de appel zodat er een soort kuiltje ontstaat voor de vulling.

  5. Steek een kaneelstokje in het midden.

  6. Schep nu wat van de vulling in de rand en leg het bovenste gedeelte van de appel er op. Herhaal dit met de rest.

  7. Besmeer de bovenzijde met een beetje gesmolten boter.

  8. Zet de ovenschaal zo’n 20 minuten in de oven.

  9. De gevulde appels met noten zijn lekker met wat slagroom of een bolletje ijs.

  10. Tip: zonder de spijs zijn de gevulde appels ook een gezond tussendoortje.

Heeft het gesmaakt?
37 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!