Lasagne rolletjes met pesto uit de oven

Lasagne maar dan toch heel anders! Ik hou daar van, bekende recepten in een nieuwe vorm gieten. Zo maak je met de bekende ingrediënten toch weer net even iets anders en verrassends.

Laatst was ik door Pinterest aan het scrollen en kwam ik zogenaamde lasagna roll ups tegen. En die zagen er zo lekker en leuk uit, dat moest ik proberen! Dus ging ik aan de slag met een eigen variant hierop. En dat werden deze lekkere lasagne rolletjes met een vulling van o.a. courgette, pesto en ricotta. Het gerecht is dus vegetarisch, maar je kunt ook variëren met andere vullingen door bijvoorbeeld gerookte zalm of parmaham toe te voegen. Of vervang de courgette eens met gebakken spinazie of reepjes gegrilde paprika. Voor een lekkere crunch gebruikte ik stukjes walnoot in de vulling, maar je kunt ook pijnboompitjes gebruiken.

Iets wat dit gerecht echt lekker maakt is de saus. Ik maakte een hele simpele maar hele smaakvolle tomatensaus met Heinz Tomato Frito en Heinz Tomato Blokjes. De Heinz Tomato Frito is een fluweelzachte en rijke saus die bestaat uit zongerijpte tomaten met knoflook en ui die 2,5 uur gesudderd hebben in zonnebloemolie. En de Heinz Tomato Blokjes geven juist iets meer structuur aan de saus. Door deze twee te combineren krijg je een perfecte basis voor tomatensaus. Ik voegde alleen nog wat Italiaanse kruiden toe en klaar!

Ook maakte ik nog een makkelijke bechamelsaus die ik over de lasagnerolletjes drizzelde. Hierdoor wordt de ovenschotel extra smeuïg. En op het einde ging er natuurlijk nog wat kaas over het gerecht. Het resultaat was echt een heerlijke ovenschotel die er ook nog eens bijzonder leuk uit zag. De ovenschotel is voor ongeveer 4 personen, ik zelf at 3 rolletjes. Maar heb je grote eters, dan kunnen die er vast 4 op. En een tweede keer opscheppen is bijna een garantie :). Tip: lekker met een frisse salade.   

Lasagne rolletjes met pesto uit de oven

HOOFDGERECHT – 40 MIN + 30 MIN OVENTIJD – 4 PERSONEN
 
Ingrediënten
1 pak Heinz Tomato Frito a 350 gr
1 pak Heinz Tomato Blokjes a 390 gr
½ eetlepel Italiaanse kruiden
12 lasagne vellen
1 courgette
Handje walnoten
250 gr ricotta
100 gr pesto
Handje geraspte kaas
Handje met blaadjes basilicum

Bechamelsaus:
20 gr boter
20 gr bloem
200 ml volle melk
Snuf zwarte peper 

Bereiding
Kook de lasagnevellen voor in een grote pan met water. Haal ze er na 3 minuutjes uit. Gebruik je harde vellen, houd dan een iets langere tijd aan. Laat ze uitlekken en zorg dat je ze niet over elkaar heen legt. Verwarm ook de oven op 200 graden.

Verwarm in een pan de Heinz Tomato Frito en Heinz Tomato Blokjes samen met de Italiaanse kruiden en laat zachtjes sudderen. Verhit een andere pan de boter voor de bechamelsaus. Voeg hier de bloem aan toe en bak de roux 3 minuutjes. Giet dan beetje bij beetje de melk erbij en roer met een garde goed door. Breng de saus op smaak met een snuf zwarte peper.

Snijd ondertussen de courgette met een mandoline of een kaasschaaf in dunne plakken. Neem 2 lasagnevellen en maak deze aan elkaar vast door de korte kant 1 à 2 cm te laten overlappen en dit ‘vast te plakken’ met een beetje ricotta. Besmeer dan de bovenzijde van het vel met een ruime laag ricotta. Leg hier 2 à 3 plakken courgette op en verdeel een beetje pesto erover, wat fijngehakte walnoten en af en toe een blaadje basilicum. Rol de besmeerde vellen vervolgens op, doe dit vrij stevig maar de ricotta moet er niet uitgeperst worden. Snij de rol doormidden. Herhaal dit ook met de rest.

Dan kun je beginnen met het maken van de ovenschotel. Verdeel de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal. Zorg dat je een niet al te grote schaal hebt want je wil dat de rolletjes voor en groot deel in de saus staan. Zet hier de halve rolletjes rechtop in.

Besprenkel de rolletjes met de bechamelsaus en bestrooi met nog wat gehakte walnoten en de geraspte kaas. Zet de ovenschotel met lasagnerolletjes dan ongeveer een half uur in de oven.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Heinz.

Vind je dit leuk?
62 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Rixt Keizer 18 maart 2022 om 08:47

Kun je hem een dag van tevoren al maken en dan de volgende dag pas in de over doen?

Esther 10 oktober 2021 om 20:08

Lekker recept. Ik maak er lasagna van in plaats van de rolletjes, omdat de gekookte lasagnabladen bij mij aan elkaar plakken in de pan en de bovenkant van de rolletjes krokant worden in de oven.

Willij 18 april 2021 om 18:23

Ziet er lekker uit

Babette 7 oktober 2020 om 11:31

Ik heb de tomatensaus met rundergehakt gemaakt met uitje en knoflook en Italiaanse kruiden. Beetje suiker om het zurige van de tomaten wat te neutraliseren. Verder de rolletjes niet rechtop maar plat in de saus gelegd. Daarover wat bechamelsaus en kaas gestrooid. Smaakte heerlijk. Wel een salade erbij gemaakt aangezien er niet veel groente (los van de courgette) in het gerecht zit

Wilma 1 oktober 2020 om 14:16

Klinkt heerlijk! Zou je het evt in kunnen vriezen?

Sandra 5 oktober 2020 om 08:40

Ik denk dat het in de praktijk wel kan, maar ik denk niet dat het er veel lekkerder op wordt. Ja hebt dan kans dat het wat waterig wordt.

louise 4 oktober 2020 om 12:48

leker