Stromboli (opgerolde pizza)

Lekkere opgerolde pizza met een vulling van salami, mozzarella en basilicum. Lekker als avondmaal maar ook leuk als hapje.

Hoofdgerecht 15 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 230° graden.

  2. Rol het deeg uit tot een grote rechthoek.

  3. Besmeer de bovenzijde met een laagje pizzasaus, houd de randen vrij.

  4. Verdeel de plakjes salami er over.

  5. Snijd de paprika in reepjes en verdeel over de salami.

  6. Scheur de mozzarella in kleine stukjes en verdeel samen met de geraspte kaas over de pizza.

  7. Verdeel als laatste wat verse basilicum er over.

  8. Vouw de zijkanten iets over de vulling. Rol dan het deeg met de topping voorzichtig maar stevig op. Snijd met een scherp mes wat inkepingen aan de bovenzijde.

  9. Bestrijk de bovenzijde met wat olijfolie.

  10. Bak de stromboli 25 minuten in de oven goudbruin en gaar.

  11. Serveer de stromboli in plakjes.

  12. Lekker met een dipsaus zoals knoflooksaus of tomatensaus.

  13. Tip: Als hoofdgerecht (zonder salade of ander bijgerecht houd je 2 a 3 personen aan)

Heeft het gesmaakt?
23 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!