Frittata met kip

Geniet van een heerlijke frittata met kip, paprika en geitenkaas. Een smakelijk gerecht voor elke gelegenheid, zoals de lunch, als hoofdgerecht met een kop soep of als hapje bij een gezellige bijeenkomst.

Hoofdgerecht 20 min + 30 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de kip in kleine stukjes en paprika’s in blokjes.

  2. Verwarm de oven op 200 graden. Verhit een koekenpan met de olie en bak de kip rondom bruin en voeg dan de paprikablokjes toe. Bak 2 a 3 minuutjes.

  3. Klop ondertussen de eieren los in een kom en voeg de melk, peterselie, peper en zout toe en meng door elkaar.

  4. Vet de ovenschaal in met olie of boter of bekleed hem met bakpapier. Verdeel de kip en paprika over de bodem. Verdeel hier de geitenkaas over in stukjes.

  5. Giet het eimengsel over de vulling en verdeel gelijkmatig. Zet de ovenschaal in de oven en bak ca. 30 minuten tot het mengsel gestold is.

  6. Snijd de frittata daarna in punten en serveer bijvoorbeeld als lunch of als hoofdgerecht met een salade erbij.

Heeft het gesmaakt?
33 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!