Patatas bravas

De authentieke Spaanse patatas bravas aardappeltjes met een heerlijke zelfgemaakte patatas bravas saus. Makkelijk zelf thuis gemaakt met dit recept. 

Bijgerecht 30 min

ingrediënten

voor 4 personen

Patatas bravas saus:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de aardappels (eventueel schoongeboend in schil) in gelijke stukken van ca. 3 x 3 cm.

  2. Kook ze ca. 7 minuten voor in een pan met water.

  3. Laat ze goed uitlekken en bak ze vervolgens in een koekenpan met een flinke scheut olie.

  4. Breng ze op smaak met een snuf peper, zout en paprikapoeder.

  5. Maak ondertussen de patatas bravas saus; hak de sjalot heel fijn.

  6. Verhit de olie in een pannetje. Voeg de knoflook en sjalot toe en fruit even aan.

  7. Voeg het paprikapoeder toe en de tomatenpuree. Roer even door.

  8. Giet dan de bouillon er beetje bij beetje bij.

  9. Maak van de maïzena een dik papje door een klein beetje water toe te voegen. Giet het maïzenapapje bij de saus en blijf roeren met een garde tot deze is ingedikt.

  10. Doe de aardappels in een schaal of meerdere schaaltjes. Schep de saus erop en bestrooi met verse peterselie.

  11. Tip: gebruik voor een pikante saus pittig gerookte paprikapoeder of voeg een snufje chili toe. Ik gebruikte een combinatie van milde en pittige gerookte paprikapoeder.

Heeft het gesmaakt?
101 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!